ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Σε μία απόφαση -σοκ κατέληξε η χθεσινή έκτακτη σύσκεψη που είχε ο #Κυριάκος_Μητσοτάκης με τους #τραπεζίτες σχετικά με τις ημερομηνίες εφαρμογής του Νέου #Πτωχευτικού_Κώδικα, καθώς αποφασίστηκε να μην υπάρξει καμία παρέκκλιση, παρά το εκτεταμένο #lockdown

Σε μία απόφαση -σοκ κατέληξε η χθεσινή έκτακτη σύσκεψη που είχε ο #Κυριάκος_Μητσοτάκης με τους #τραπεζίτες σχετικά με τις ημερομηνίες εφαρμογής του Νέου #Πτωχευτικού_Κώδικα, 

καθώς αποφασίστηκε να μην υπάρξει καμία παρέκκλιση, παρά το εκτεταμένο #lockdown

 


Σε μία απόφαση -σοκ κατέληξε η χθεσινή έκτακτη σύσκεψη που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους τραπεζίτες σχετικά με τις ημερομηνίες εφαρμογής του Νέου Πτωχευτικού Κώδικα, καθώς αποφασίστηκε να μην υπάρξει καμία παρέκκλιση, παρά το εκτεταμένο lockdown και την οικονομική καταστροφή που προκάλεσε, από τις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί, δηλαδή Μάρτιο για επιχειρηματίες & Ιούνιο για ιδιώτες.


Α
υτή η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και των τραπεζιτών έρχεται σαν "μαχαιριά" σε χιλιάδες Έλληνες που καταστράφηκαν οικονομικά από το lockdown της κυβέρνησης, οι οποίοι με τον νέο κώδικα πιθανότατα θα δουν το σπίτι τους να βγαίνει σε πλειστηριασμό.
Η τήρηση των ημερομηνιών (Μαρτίου & Ιουνίου) αποχτά ιδιαίτερη σημασία καθώς οι θεσμοί έχουν ξεκαθαρίσει προς την ελληνική κυβέρνηση ότι καμία άλλη καθυστέρηση δεν πρέπει να υπάρξει στο συγκεκριμένο αυτό θέμα με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει αν ο Πτωχευτικός Κώδικας βγει εκτός χρονοδιαγράμματος.
Kάποιες πηγές υποστηρίζουν πως μια τέτοια καθυστέρηση μπορεί ενδεχομένως και να αναβάλει την εκταμίευση των προκαταβολών από το κοινοτικό Ταμείο Ανάκαμψης, επιβεβαιώνοντας όσους κάνουν λόγο για 4ο κορωνο-μνημόνιο.

Οι θεσμοί θα αφιχθούν τον Ιανουάριο όπου ξεκινάει και πάλι η διαδικασία της μεταμνημονιακής αξιολόγησης και θα δώσουν σημαντική έμφαση σε ότι αφορά τους πλειστηριασμούς οι οποίοι βρίσκονται σε στάση στο πλαίσιο μη λειτουργίας των δικαστηρίων.
Η οικονομική εξαθλίωση που δημιούργησε το Lockdown της κυβέρνησης έχει οδηγήσει και θα οδηγήσει τους επόμενους μήνες χιλιάδες επιχειρήσεις, επιχειρηματίες αλλά και ιδιώτες στην χρεωκοπία.
Φυσικά όλοι αυτοί εφόσον χρεοκόπησαν τώρα ή τους επόμενους μήνες δεν θα έχουν την ευκαιρία για ένταξη σε κάποια ευεργετική ρύθμιση όπως πχ. ο νόμος Κατσέλη ή κάποιος διαδοχός του, αφού θα καταργηθούν όλοι από τον νέο πτωχευτικό. Έτσι λοιπόν οι χρεοκοπημένοι από τις κυβερνητικές απαγορεύσεις Έλληνες αν χρωστούν σε κάποια τράπεζα και αδυνατούν να πληρώσουν, από 1η Μαρτίου θα δουν το σπίτι τους και την περιουσία τους να βγαίνει στο «σφυρί».
Για να συνεχίσουν να μένουν στο κατασχεθέν σπίτι τους και να μη μείνουν άστεγοι, αυτοί και οι οικογένειές τους, θα πρέπει να πληρώνουν ενοίκιο στην τράπεζα!
Κάποια από τα πιο μελανά σημεία του νέου ΠΝ, είναι:
1. Αναζήτηση, κατάσχεση, καθώς και πλειστηριασμός οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου του οφειλέτη, ακόμη και παντελώς άσχετου με την δανειακή σύμβαση. Δεν εξετάζεται καν ο τρόπος απόκτησής του, π.χ. από κληρονομιά.
2. Ορισμός συνδίκου της πτώχευσης μόνο για την πλευρά του πιστωτή.
3. Δυνατότητα μίσθωσης του κατασχεθέντος ακινήτου για 12 έτη, με ύψος μισθώματος επιλογής του πιστωτή. Το εξωφρενικό βέβαια είναι η δυνατότητα επαναγοράς του ίδιου ακινήτου σε τιμή που επίσης θα καθορίσει ο πιστωτής, μονομερώς.

4. Δήμευση περιουσιακού στοιχείου νομικών προσώπων μετά από 120 ημέρες και άγονο πλειστηριασμό.
Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, είχε βγάλει ανακοίνωση στις 14 Νοεμβρίου που περιέγραφε την δραματική κατάσταση που βιώνουν οι έμποροι και ζητούσε αναστολή του νόμου, κάτι που όμως δεν συγκίνησε την κυβέρνηση.
«Με βάση μετρήσεις του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο, το 79% των επιχειρήσεων δήλωσε μείωση τζίρου, με την μείωση να φτάνει κατά μέσο όρο 46%, ενώ 117.000 θέσεις εργασίας είχαν ήδη χαθεί. Οι προοπτικές που καταγράφονταν τον Ιούλιο ήταν ζοφερές, με τη 1 στις 4 επιχειρήσεις να δηλώνει πως το δεύτερο εξάμηνο δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις προς τις τράπεζες και το ενοίκιο.
Επίσης, η 1 στις 5 δήλωνε πώς δεν θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στις ασφαλιστικές και φορολογικές της υποχρεώσεις. Η επιβολή του δεύτερου λοκ ντάουν και η περιρρέουσα αβεβαιότητα για το προσεχές διάστημα επιδεινώνει έτι περαιτέρω μια ήδη ζοφερή κατάσταση", αναφέρει χαρακτηριστικά η ΓΣΕΒΕΕ.
Στην επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, η ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνει ότι ο νέος πτωχευτικός νόμος έχει προγραμματιστεί να ισχύει 22 εργάσιμες ημέρες από τη λήξη του δεύτερου lockdown στις 30 Νοεμβρίου 2020 και αιτείται την αναστολή εφαρμογής του νόμου έως την 17η Ιουλίου 2021.....»
ΠΗΓΗ:  https://www.pronews.gr/

#στέργιοςτζίντζιος #οικονομία #πτωχευτικόςκώδικας

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΖΙΝΤΖΙΟΣ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΕΙ





ΕΓΓΡΑΦΗΚΑΤΕ
#στέργιοςτζίντζιος #οικονομία #πτωχευτικόςκώδικας #ελλήνωνσυνέλευσις Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΖΙΝΤΖΙΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ 23-9-2020. ΥΠΗΡΞΕ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2017 ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΕΝΑ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΩΣ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟ ΑΦΜ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΣ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΤΕΡΗ Η ΧΩΡΑ ΟΤΑΝ ΠΤΩΧΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ; Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΤΩΧΕΥΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ; Η ΒΟΥΛΗ ΣΥΝΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΗΡΥΚΑ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ 300.000 ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ) ΔΟΘΗΚΑΝ 233 ΔΙΣ ΓΙΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΓΙΝΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ Ο ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΙΝΕΙ ΠΑΤΗΜΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ 233 ΔΙΣ Η ΒΟΥΛΗ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΤΑΝ Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 185 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4389/2016 Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟ 2012 ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 620 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ 300 ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΝ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΛΥΣΤΕΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΘΕΣΕ ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΟΡΙΣΕ



ΕΔΡΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Ε.ΣΥ ΜΕΝΗΙΔΟΣ

ΚΑΛΗ  ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Τ.Ο Ε.ΣΥ ΜΕΝΗΙΔΟΣ

23810-41004   -  6949429150

EMAIL:   e.sy.menhidos@gmail.com

 

ΡΑΔΙΟ ΑΡΓΩ: http://www.radioargw.gr

 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.eurovouli.gr

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ FB: https://www.facebook.com/esydpkm

 ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UC-Pn...

 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

 https://www.e-synews.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3r...

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8...


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια